I denne artikkelen kan du blant annet lese om hvordan Xenical Orlistat virker og du finner tips om vel så gode alternativer. Videre kan du lese om alt i fra kjøp av slankemedisin på nett til risikoen for bivirkninger. Informasjon om erfaringer fra brukere av Xenical finner du også.


Hvordan virker denne slankemedisinen?
Kort forklart er Xenical en slankemedisin som blokkerer fett. Ved bruk av Xenical vil en del av fettet vi spiser bindes opp og så fjernes slik at det ikke ender opp som energireserver (lagret kroppsfett). Litt grundigere forklart er det slik at Orlistat som er virkestoffet i Xenical er en såkalt lipase-hemmer. Lipaser er enzymer som bryter ned fettmolekylene slik at de kan tas opp i tarmen og Xenical sørger for at disse enzymene bryter ned mindre fett.


Xenical er altså en slankemedisin som virker ved å redusere fettopptaket, men her er det noe som skurrer litt. For å oppnå best mulig effekt anbefales det nemlig at du ikke spiser måltider som inneholder for mye fett. Faktisk er det slik at effekten fra Xenical er dårlig dersom måltidene inneholder mer enn 30 prosent fett. Her har vi med andre ord en slankemedisin som skal redusere fettopptaket, men som ikke virker dersom du spiser mye fett. 30 prosent fett er for øvrig innenfor det helsemyndighetene anbefaler.


Finnes det bedre alternativer?

Informasjonen i det forrige avsnittet tilsier at vi ikke er veldig imponert over effekten fra Xenical og det er heller ikke en rekke eksperter som har uttalt seg skeptiske. Nå er for all del alle enige om at slankeproduktet Xenical virker, men dessverre er ikke slankeeffekten veldig god. I følge flere studier er det snakk om et begrenset vekttap og dette er omfattende studier med varighet på 3 til 12 måneder. En annen fettbinder som fremstår minst like effektiv er MaxMedix og du bør også vurdere en karboblokker. Dersom du ønsker hjelp til å kutte kalorier anbefales glucomannan og dersom du ønsker økt fettforbrenning anbefales denne bestselgeren.

Vær forsiktig med generisk Xenical
Generiske medisiner er medikamenter som skal inneholder nøyaktig de samme aktive ingrediensene som originalen. Videre er det slik at disse først er lovlig når patentet på et legemiddel har utgått, samt at de vanligvis er rimeligere. Når det gjelder Xenical (Orlistat) bør du imidlertid være oppmerksom på at en rekke nettsteder tilbyr falske kopier som de markedsfører som generiske. Disse kopiene er ofte produsert under svært tvilsomme forhold og kan være skadelige. Som du kan lese om i neste avsnitt er det for øvrig ulovlig å kjøpe Xenical fra utenlandske nettsteder. 


Kan du kjøpe Xenical på nett?
Dersom du søker på Google får du opp flere utenlandske nettapotek som tilbyr det Xenical eller generisk Orlistat. De forteller deg at du ikke behøver reset, at de selger ekte legemidler og at det hele er helt lovlig. Det er rett og slett løgn og det du tilbys er som regel falske kopier. I tillegg er det slik at det ikke er tillatt å få tilsendt legemidler som Xenical fra utlandet og dermed er det ulovlig å kjøpe denne slankemedisinen fra utenlandske nettapotek. Legg imidlertid merke til at du kan kjøpe Xenical fra godkjente norske nettapotek, vel å merke dersom du har resept.


Nyttig informasjon
Xenical er en reseptbelagt slankemedisin og det betyr at den har vært gjennom en rekke studier, samt at den produseres under strenge krav til kvalitetskontroll. Videre har virkestoffet Orlistat vært gjenstand for omfattende forskning, deriblant kliniske studier. Dette er med andre ord en slankemedisin av god kvalitet som beviselig virker, men som nevnt er effekten begrenset.

Det er ikke alle som kan bruke Xenical 
Selv om Xenical anses som en trygg behandling mot overvekt er det ikke alle som kan eller bør bruke dette legemiddelet. Det gjelder blant annet kvinner som ammer og personer som har kronisk malabsorpsjonssyndrom. Du finner utfyllende informasjon om hvem som ikke bør bruke Xenical i pakningsvedlegget og der finnes også viktig informasjon om risikoen for bivirkninger. 


En god del brukere vil oppleve bivirkninger ved bruk av Xenical Orlistat og disse er ofte knyttet til fordøyelsen. Eksempler på vanlige bivirkninger er magesmerter, luft i magen og hodepine, mens uregelmessig menstruasjon og tretthet er eksempler på mindre vanlige bivirkninger. Legg merke til at fettrike måltider øker risikoen for bivirkninger, samt at Xenical kan redusere opptaket av enkelte næringsstoffet. Kosttilskudd som multivitaminer bør derfor vurderes når du brukes slankemedisin.

Erfaringer med Xenical
Flere hundre personer har delt sine erfaringer med Xenical på anerkjente nettsteder som rxlist.com og drugs.com. I snitt får Xenical (Orlistat) relativt gode tilbakemeldinger og flertallet av brukerne har erfart at Xenical virker. De fleste melder også om at bivirkningene er til å leve med. Det er imidlertid også en god del brukere som ikke er fornøyd med effekten og også noen som melder om mer alvorlige bivirkninger. Varierende erfaringer fra brukerne er for øvrig helt normalt og effekten fra legemidler og slankeprodukter vil variere mye fra person til person.


Afrikansk mango kan hjelpe mot overvekt

Sist oppdatert 24. oktober 2018

Slankemedisinen Xenical Orlistat

Vi vurderer helseprodukter