Propecia (finasteride) er en medisin som bevislig hjelper mot hårtap og skallethet. Faktisk viser studier at 90 prosent av alle menn som benytter Propecia opplever at hårtapet stopper opp, samt at omtrent 60 prosent opplever gjenvekst av hår. Nedenfor finner du blant annet informasjon om hvordan denne medisinen virker, samt om risikoen for bivirkninger.


Før du velger et legemiddel mot hårtap anbefaler vi at du forsøker det effektive kosttilskuddet Provexin. Det et et sensasjonelt svensk middel mot hårtap med godt dokumentert effekt som gir svært liten risiko for bivirkninger. Et annet alterantiv som i lengden vil være rimeligere er laserkam

Er det mulig å kjøpe Propecia på nett?

Norske myndigheter har endret loven slik at det ikke lenger er lovlig å få tilsendt legemidler fra utlandet. Det er med andre ord ikke mulig å kjøpe Propecia på nett, selv om flere tvilsomme nettapotek hevder dette. De tilbyr Propecia reseptfritt og hevder der er lovlig fordi de selger generiske medisiner. 


Det de selger er i virkeligheten ulovlige kopier som kan være farlige. Dersom du velger å kjøpe Proepcia fra slike nettapotek risikerer du for øvrig å bli bøtelagt for innførsel av et ulovlig legemiddel.


Hvordan får man resept for denne behandlingen?
Propecia har ikke markedsføringstillatelse i Norge og det betyr at dette legemiddelet ikke finnes i norske apotek. Det er likevel mulig å få tak i denne behandlingen, fordi legen din kan søke om registreringsfritak. Du kan med andre ord få resept på Propecia fra fastlegen din.


Et annet alternativ er at legen din muligens kan skrive resept på et annet legemiddel som inneholder det samme virkestoffet, men i større doser. Dosene må ta deles opp for å tilpasses behandling mot hårtap, men dette er noe du eventuelt må ta opp med legen.


Sjekk hvorfor Testofen virker så godt mot mannens overgangsalder (for lite testosteron).

Hvordan virker Propecia?
Propecia inneholder virkestoffet finasteride og det er dette virkestoffet som hjelper mot hårtap. Forklaringen på det er at hårtap forårsakes av et hormon som krymper hårsekken, noe finasteride motvirker. Mer presist et det slik at Propecia hemmer kjønnshormonet androgen fra å bli omgjort til dihydrotestosteron (DHT) i kroppen, noe som er viktig fordi det i de aller fleste tilfeller nettopp er DHT som forårsaker hårtap.

Fordeler med dette legemiddelet
Den store fordelen med Propecia er enkelt og greit at dette er en medisin mot hårtap som virker veldig godt. Blant annet viser kliniske studier at opp mot 90 prosent av de menn som benytter Propecia vil oppleve at hårtapet stopper helt opp. Videre vil opp mot 70 prosent oppleve gjenvekst av hår, mens mer enn 30 prosent vil kunne oppleve en betydelig gjenvekst. En annen fordel med denne medisinen mot hårtap er for øvrig de fleste som tar Propecia ikke opplever alvorlige bivirkninger, samt at det er foretatt en 5-års studier som viser at langtidsbruk av Propecia er trygt. Det i følge lommelegen.no.

Nyttig informasjon
Som nevnt er risikoen for bivirkninger ved bruk av Propecia relativt liten, men som for alle reseptbelagte medisiner er den til stede. De mest vanlige bivirkningene er knyttet til seksuell helse og inkluderer tap av sexlysten. Enkelte opplever også ereksjonsproblemer ved bruk av Propecia. Du finner viktig informasjon om risikoen for bivirkninger i pakningsvedlegget og der kan du også lese om hvem som ikke kan bruke Propecia. 


Legg ellers merke til at av Propecia i følge onlinelege.no ikke kan fås på blå resept. Årsaken til det er nok at medisin mot hårtap ikke er ment for å behandle kronisk sykdom. Legg også merke til at dette middelet mot hårtap i motsetning til Provexin ikke kan brukes av kvinner.

Les om potensmedisinen Levitra
Les om medisin mot for tidlig utløsning
Les om medisin mot overvekt
Les om kosttilskuddet Lectinect Ledd

Les om kosttilskuddet grønn kaffe ekstrakt


Hvordan kjøpe Propecia mot hårtap?

Sist oppdatert 4. desember 2018.

Vi vurderer helseprodukter