Her på altomkosttilskudd.no finner du fakta og tips om kosttilskudd, medisiner som trygt og lovlig kan kjøpes på nett, samt om helseplager som overvekt og søvnproblemer. Slankeprodukter, kosttilskudd mot mageproblemer, vitamintilskudd og produkter for bedre søvn er noe av det du kan lese om.Vi publiserer jevnlig nye produktomtaler av kosttilskudd, med fokus på effekt og dokumentasjon. 

Sjekk denne fettforbrennende slankemedisinen du kan kjøpe på nett


Populære produkter
Her er våre tips om noen av de mest populære kosttilskuddene som selges her til lands. Populariteten skyldes nok både forholdsvis godt dokumentert effekt, jungeltelegrafen, samt hvordan disse produktene virker. Flere kosttilskudd finner du i menyen ovenfor. Nedenfor finner du litt informasjon om hva kosttilskudd er, om bruk, om behov, om helsemyndighetenes mening, med mer.


Hva er kosttilskudd?
I følge Mattilsynet er kosttilskudd næringsmidler som er beregnet til å supplere et vanlig kosthold og det er slik at denne typen produkter skal være konsentrerte kilder av vitaminer, mineraler eller andre næringsstoffer som gir en ernæringsmessig eller fysiologisk effekt. I tillegg skal kosttilskudd omsettes i ferdigpakket og dosert form, for eksempel i form av kapsler eller piller. Kosttilskudd er med andre ord næringsstoffer i konsentrert form som skal kunne gi en form for helsegevinst.
 
Forskjellige typer kosttilskudd
Alle kosttilskudd er ment å gi en helsegevinst, men det finnes likevel store forskjeller på denne typen helseprodukter og vi kan gjerne dele disse opp i to grupper. Den ene gruppen er kosttilskudd av typen vitaminer og lignende, som er ment å tilføre kroppen nødvendige næringsstoffer. Disse produktene har med andre ord en forebyggende effekt. De andre grupper er kosttilskudd av typen slankepiller og lignende, som er ment å behandle oppståtte helseplager som overvekt, dårlig fordøyelse, med mer.

Behovet for kosttilskudd

Det er langt i fra alle som har behov for kosttilskudd og dersom du lever med et sunt og variert kosthold som følger helsemyndighetenes anbefalinger har du sannsynligvis ikke behov for tilskudd av næringsstoffer. Men, det er for eksempel slik at omtrent halvparten av den norske befolkningen lider av mangel på vitamin D. I tillegg er det slik at et mindre sunt kosthold kan gjøre tilskudd av næringsstoffer nødvendig og dersom du spiser for lite fisk bør du for eksempel sørge for tilskudd av omega-3. 

Slankeprodukter, sovemiddel, med mer

Denne typen kosttilskudd er gjerne ment å behandle er helseplage, for eksempel i form av å redusere problemene og det sier seg nesten selv hvem som kan ha behov for slike helseprodukter. Dersom du har problemer med fordøyelsen kan et kosttilskudd som Lectinect mage være til hjelp, men dersom du ikke sliter med overvekt er naturligvis slankeprodukter noe du absolutt ikke behøver. 

Hva sier helsemyndighetens?

Helsemyndighetenes mening er kort forklart at de aller, aller fleste kan få i seg de nødvendige næringsstoffene gjennom et kosthold som følger deres anbefalinger og at kosttilskudd således i utgangspunktet er unødvendig. Likevel anbefales i skrivende stund kosttilskudd som tran, kalsium og vitamin D. Helsemyndighetenes anbefalinger i forhold til kostholdet fremstår for øvrig som fornuftige og anbefales i utgangspunktet for alle.

Har du alvorlige helseplager?
Dersom du har alvorlige helseplager eller er i tvil om du har dette, så bør du alltid oppsøke fastlege. Videre bør ikke kosttilskudd benyttes til å behandle sykdom, men kun moderate helseplager. Dersom du veier noen kilo for mye kan du for eksempel gjerne få hjelp av et slankeprodukt med dokumentert effekt, men dersom du er sykelig overvektig bør du uansett oppsøke fastlegen din. Kosttilskudd kan imidlertid også benyttes som et ledd i behandlingen av sykdom og mer alvorlige helseplager, dersom det skjer i samråd med fastlegen din. Kjøp av kosttilskudd
Helseprodukter betyr muligheter til økonomisk gevinst og som i alle andre bransjer betyr det at enkelte går for langt i jakten på å tjene penger. Dessverre medfører det fra tid til annen at det lanseres kosttilskudd som absolutt ikke er verdt prisen og som sannsynligvis ikke vil hjelpe mot noe som helst. Det medfører også at noen få forhandlere forsøker seg med skjulte salgsbetingelser o form av kjøpsplikt og bindingstid. Nå er for all del de useriøse aktørene i mindretall, men en sunn skepsis til helsekostprodukter er noe alle bør ha. Her er 6 punkter du alltid bør sjekke før du eventuelt kjøper kosttilskudd

  • Hvordan virker dette kosttilskuddet?
  • Hvilke aktive ingredienser er benyttet?
  • Finnes det dokumentasjon på den oppgitte effekten?
  • Hvordan er salgsbetingelsene?
  • Fremstår forhandleren som seriøs?
  • Hvordan er prisnivået sammenlignet med lignende produkter?

 
Sjekk gjerne produktomtalene du finner her på Alt om Kosttilskudd for nyttig informasjon. Vi fokuserer blant annet på effekt, dokumentasjon og salgsbetingelser, spesielt i form av pris og eventuell bindingstid.

Alt om Kosttilskudd er et uavhengig nettsted hvor du finner artikler om helseprodukter, helseplager, med mer. Denne informasjonen er utelukkende ment som dette, som informasjon, og ikke som grunnlag for å stille diagnoser, bestemme behandling eller lignende. Oppsøk alltid fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell dersom du er i tvil om viktige helserelaterte spørsmål.

Nyttig informasjon om kosttilskudd og helse

Sist oppdatert 7. desember 2018

Vi vurderer helseprodukter