Evnen til å prestere bedre, evnen til å yte mer fysisk, økt fettforbrenning, bedre konsentrasjon og vektreduksjon er blant de fordelene du kan oppnå med koffeinpiller og nå finnes denne typen piller som kosttilskudd. Det betyr at du lovlig og uten resept kan kjøpe sterke koffeinpiller her i Norge.

Slik kan du kjøpe koffeinpiller
Reseptfrie koffeinpiller kan du helt trygt kjøpe fra en nettbutikk som har tusenvis av fornøyde kunder i Norge og våre naboland. Det mest populære alternativet er Guarana kapsler og i skrivende stund få du hele 90 kapsler til under 300 kroner Guarana som er en viktig ingrediens i mange energidrikker inneholder langt mer koffein enn kaffebønner og en døgndose med disse kapslene inneholder 3 til 4 kopper kaffe.


Et annet godt alternativ er slankeproduktet Active T5 Plus som inneholder enda mer koffein. Active T5 Plus inneholder i tillegg andre ingredienser som gir mer energi og øker forbrenningen. Viktige mineraler og vitaminer får du også fra dette kosttilskuddet som i skrivende stund koster snaut 300 kroner for en måneds forbruk.


Effekten fra koffein 
Koffeinpiller virker sentralstimulerende og er først og fremst kjent for å gi en oppkvikkende effekt. Det betyr at slike kosttilskudd blant annet kan motvirke tretthet, øke konsentrasjonsevnen, øke reaksjonsevnen, øke utholdenhetsevnen, samt gi økt overskudd. Videre er det slik at koffeinpiller i følge forskning kan sørge for økt forbrenning, blant annet gjennom å frigjøre fett fra kroppens fettlager. Det finnes også studier som indikerer at koffein reduserer risikoen for alvorlige sykdommer som demens, leversykdommer og type 2 diabetes, men forskningsgrunnlaget er for dårlig til at dette bør tillegges mye vekt.

Nyttig informasjon

Reseptfrie koffeintabletter er som nevnt produkter hvor koffeinen er hentet fra naturlige kilder, noe som gjør disse produktene til kosttilskudd. Lignende produkter hvor koffeinen er syntetisk produsert selges ofte som reseptbelagte legemidler og det er egentlig helse forskjellen. Virkningen er med andre ord stort sett den samme uavhengig av produksjonsmetode. Enkelte studier indikerer imidlertid at produktet med naturlig koffein virker noe bedre.

Dokumentasjon 
At koffeinpiller gir en oppkvikkende effekt og blant annet øker prestasjonsevnen er så allment akseptert at det finnes liten grunn til å lete etter dokumentasjon på dette. I lang tid sto da også koffein på Wada sin dopingliste, noe som i seg selv beviser at koffeinpiller øker prestasjonsevnen. I forhold til slankeeffekten hersker det derimot mer uenighet om hvor effektiv denne ingrediensen er og vi nevner derfor noen av de mange uavhengige studiene som støtter påstanden om at koffeinpiller kan hjelpe deg ned i vekt.


Sjekk hvordan du kan kjøpe Priligy
Sjekk hvordan du kan kjøpe Cialis

En av disse studiene som du kan lese om her ble foretatt ved Universitet i Maastricht, Nederland og hadde en varighet på 12 uker. Her oppnådde testdeltakerne som fikk koffein et betydelig vekttap og forskerne konkluderte med at et høyt inntak av koffein fremmer vekttap, både grunnet økt energiforbruk og økt fettforbrenning. En annen studie foretatt ved University of Illinois støtter også påstanden om at koffeinpiller kan gi et merkbart vekttap og er effektivt i forhold til å bekjempe fett. En tredje studie med en varighet på hele 6 månender ble foretatt av forskere ved New York Obesity Research Center og her oppnådde testdeltakerne en reduksjon både i vekt og kroppsfett.


Koffein og bivirkninger
Koffein brukes daglig av store deler av befolkningen og dette er naturligvis et trygt kosttilskudd. Guarana kapsler inneholder imidlertid relativt mye koffein og anbefales ikke til personer under 18 år og bør ikke brukes de siste timene før du skal sove. Bivirkninger er relativt sjeldne, men enkelte brukere vil oppleve bivirkninger som mild hodepine, lett uro og/eller søvnproblemer.


Når det gjelder bruk av guarana kapsler i forbindelse med graviditet er dette et noe omstridt spørsmål, blant annet fordi forskningsresultatene varierer mye. Den mengden koffein som finnes i koffeinpiller anbefales ikke til gravide og her kan du lese litt mer om dette. Du finner også relevant informasjon på forskning.no.Her kan du lese om slankekaffe
Her kan du lese om rensekurer
Her kan du lese om potensproblemer
Her kan du lese om overvekt

Reseptfrie koffeinpiller som virker

Vi vurderer helseprodukter

Sist oppdatert 18. mars 2019