Hemoroider er et vanlig problem som mer enn halvparten av oss en eller annen gang vil opplever og i denne artikkelen ser vil litt nærmere på denne helseplagen. Hva hemoroider egentlig er, samt tips om behandling av hemoroider er noe av det du kan lese om og i tillegg finner du tips om hvor du lovlig kan kjøpe hemoroidekrem eller stikkpiller som virker mot hemoroider.

Hva er hemoroider?
Hemoroider er små kuler av blodårer som ligger innenfor og/eller utenfor endetarmen og man kan gjerne kalle disse for en slags åreknuter. Disse åreknutene (hemoroider) kan være smertefulle og ikke minst plagsomme, men de er i utgangspunktet ikke farlige. Videre kan hemoroider forsvinne av seg selv, men de kan også være svært plagsomme å bli kvitt. Det er for øvrig vanlig å dele opp denne helseplagen i 4 forskjellige grader

Grad 1 er hemoroider som aldri stikker ut og som derfor ikke kan ses ved inspeksjon av endetarmen. Blødning er et det vanligste symptomet og denne graden behandles gjerne med stikkpiller, eventuelt hemoroidekrem.

Grad 2 vil stikke ut dersom du presser, men så gli tilbake av seg. Dette er den vanligste graden, blødning er det vanligste symptomet og behandling foretas gjerne med stikkpiller, eventuelt hemoroidekrem.

Grad 3 vil henge utenfor endetarmsåpningen, men de kan dyttes inn med en finger. De vil imidlertid gli ut igjen dersom du presser og hemoroidekrem er a behandling som gjerne anbefales.

Grad 4 er hemoroider som sitter på utsiden og som det ikke er mulig å dytte «på plass». Dette er en sjelden tilstand som gjerne behandles med hemoroidekrem.

Symptomer og årsaker
I følge nhi.no/pasienthandboka er årsaken til denne tilstanden ofte ukjent, men det fleste er enige om at økt press på endetarmen er en hyppig årsak til hemoroider. Det fordi blodårene da ikke får tømt seg slik de skal og dermed samler seg som hemoroider. Tungt kroppsarbeid, mye sitting, forstoppelse og/eller hard avføring, samt overvekt er derfor ting som kan gi denne tilstanden. Når det gjelder symptomer er blod utenpå avføringen eller i toalettpapiret gjerne det du vil merke først. Andre symptomer kan i følge lommelegen.no være kløe og væske rundt endetarmsåpningen, smerter, ubehag og/eller følelsen av at man har noe i endetarmsåpningen.

Her kan du lese om potensmiddelet Viagra


Behandling av hemoroider
Det finnes gode alternativ for behandling av hemoroider, men dette er dessverre en kronisk og dermed tilbakevendende tilstand som mange aldri vil bli helt kvitt. Reseptfrie medisiner, Medisiner på resept, kjerringråd og operasjon er blant de behandlingsalternativene som finnes og mange får god hjelp av reseptbelagt hemoroidekrem som det nå er mulig å kjøpe på nett.

Reseptbelagte legemidler som for eksempel hemoroidekrem og stikkpiller vil raskt lindre kløe, smerte og annet ubehag. Videre kan disse medisinene sørge for at hemoroidene krymper og det er naturlig nok slik at de hemoroidemedisinene som er reseptbelagte har vist seg å væe blant de mest effektive. 

Kjerringråd er noe det finnes mange meninger om og vi skal ikke forsøke oss med noen svar på hvorvidt denne typen behandling hjelper. Generelt sett finnes det både gode og dårlige kjerringråd og dette kan muligens være verdt forsøket. Blant annet skal det hjelpe, dersom du smører honning på hemoroidene, men ikke vet vi. 

Det finnes flere muligheter til å få operert vekk hemoroider, men for de fleste vil det ikke løse problemene for godt. (Dette er som nevnt en kronisk tilstand). Flere alternativer finnes om nevnt og det inkluderer åpen operasjon, sprøytebehandling og den såkalte gummistrikk metoden. Hvor effektive disse metodene er, samt hva de innebærer kan du lese om her.

Du kan kjøpe hemoroidekrem på nett

Reseptbelagte legemidler som virker mot hemoroider kan du kun kjøpe på nett dersom du har resept fra fastlegen og det er ulovlig å få tilsendt slike produkter fra utlandet. Dersom du kjøper reseptbelagte legemidler fra utenlandske nettapotek risikerer du med andre ord å bli bøtelagt.


Det finnes imidlertid reseptfrie alternativer du kan kjøpe på nett og vi anbefaler HemaPro som er en effektiv hemoroidekrem. Denne kremen lindrer de plagsomme bivirkningene, den fjerner hemoroidene og gjenoppretter huden og beskytter og forebygger nye utbrudd av hemoroider. Det finnes likevel ingen garanti mot nye utbrudd av hemoroider og det gjelder også ved bruk av legemidler. 


I skrivende stund finnes det dessverre ingen behandling som kan garantere at nye utbrudd ikke vil forekomme. Legg ellers merke til at HemaPro sin krem mot hemoroider med fordel kan kombineres med tabletter fra samme produsent. Begge produktene kan du trygt og enkelt kjøpe fra denne nettbutikken som tilbyr rask og diskret levering.


Klikk for å lese om Lectinect ledd
Klikk for å lese om Betakaroten

Klikk for å lese om Glucomannan
Klikk for å lese om Propecia

Sist oppdatert 9. desember 2018

Om behandling av hemoroider.

Vi vurderer helseprodukter